Kant

Kant blijft nog steeds erg populair in trouwjurken. De prachtige soorten kant geven de japonnen een zeer luxe uitstraling. In alle verschillende stijlen zie je tegenwoordig veel kant verwerkt, of het nu gaat om bv. een “ballroom”model, een “A-lijn”model of een “fishtail”model: het past bij alle soorten trouwjurken.Kant wordt ook veel verwerkt in lage rugpanden, halslijnen en mouwen. Diverse kantsoorten en verschillende lagen kant over elkaar heen kunnen zelfs in één japon worden verwerkt.

Pastel tinten

In de collecties trouwjurken 2017 zien we steeds meer zachte kleuren. Light gold, nude of blush zijn niet meer weg te denken in de bruidsmode. Door het gebruik van deze kleuren krijgt je bruidsjurk een zachte warme tint.Deze light gold, nude of blush kleuren zijn vaak verwerkt in de onderlaag van de bruidsjurk met als bovenlaag een ivoren kant. Hierdoor wordt het contrast tussen het kant en de onderlaag van de bruidsjurk groter, waardoor het kant er wat duidelijker uitkomt. Ook kan er veel tule in een light gold, nude of blush tint zijn verwerkt, waardoor je een romantisch effect creëert.
 
Bohemian/Vintage

 

In 2016 begon de trend, maar in de collecties bruidsjurken 2017 zet deze bohemian/vintage stijl nog verder door. Deze stijl wordt gekenmerkt door lichte soepele stoffen, eenvoudige modellen met handgemaakt kant en/of borduurwerk. Sommige bruidsjurken zijn geïnspireerd op de jaren zeventig. Veelal zijn ze gemaakt van prachtige soepel vallende stoffen, zoals crepe, chiffon, zachte satijn en dunne tule. Deze trouwjurken zijn ideaal voor “blote voeten”-huwelijken op het strand, “picknick-achtige” bruiloften bij een meer, zwoele zomeravonden in de bossen of “middag/high tea” bruiloften in lavendeltuinen.
 
Lage rug


De bruidsjapon met een lage rug blijft een trend in 2017: Aparte, zeer laag uitgesneden rugpanden tot de middel, rugpanden met kant op huidkleurig tule, waardoor het lijkt alsof er kant op je rug geplakt zit (het tattoo effect) en rugpanden met applicaties van kant en romantische knoopjes. Je kunt je heel goed van je achterkant laten zien...
 
Mouwen


Vorig jaar zagen we het al in de bruidsmode: kanten mouwen. In de bruidsmode van 2017 zien we nog meer bruidsjurken met mouwen: lange mouwen, driekwart mouwen of een "queen anne" mouwtje.

Soepele japonnen


Deze trend blijft in 2017: Trouwjurken van mooie, zachte, soepele stoffen. Deze jurken vallen perfect om je lichaam, zijn zo elegant en licht, dat het een genot is om zo’n bruidsjurk te dragen.

Prinsessenjurken


Natuurlijk blijven de prinsessen trouwjurken in 2017. Dit is altijd zo’n romantische stijl, dat je je een prinsesje waant op je trouwdag. Zeker als je ook nog in een prachtig kasteel of een romantisch kerkje trouwt.
De prachtig bewerkte lijfjes, wijde organza en tule rokken, mooie kanten applicaties en schitterende kristallen maken deze stijl af.