Veelgestelde vragen

Algemeen:

Ik wil graag een trouwjurk komen passen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?
Als je een afspraak hebt gemaakt helpt een adviseuse je gedurende 2 uur in veel verschillende trouwjurken. Je wordt van top tot teen aangekleed met accessoires zoals schoenen, lingerie en sieraden. Mocht jouw droomjurk er tussen zitten dan vul je samen met de adviseuse de gegevens in. Zij meet je op en de jurk wordt voor je besteld. Zodra jouw jurk binnen is bellen we en maken we een afspraak om door te komen passen.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen?
Ja, voor het passen van trouwjurken is het nodig om een afspraak te maken. Dit kun je heel gemakkelijk doen met onze online planner. Wij reserveren dan twee uur waarin je met behulp van de adviseuse vele japonnen kan passen. 

Mogen we ook gewoon even rondkijken in de zaak zonder afspraak?
Uit privacy overwegingen en omdat dit storend kan werken voor de bruiden die op dat moment aan het passen zijn, is dat niet mogelijk.

Is een pas-afspraak vrijblijvend?
De pas-afspraak is altijd vrijblijvend. Wij bestellen alleen de japon als je er 100% zeker van bent. Mocht je er na de eerste keer nog niet meteen uit zijn, dan maak je gewoon een tweede afspraak.

Mogen er ook foto's gemaakt worden?
In tegenstelling tot veel andere bruidswinkels mag er bij ons wel gefotografeerd worden. Wij willen graag dat je er helemaal achter staat en als je het fijn vindt om thuis de foto’s nogmaals terug te kijken, moet je dat zeker doen.

Mag je mensen meenemen tijdens je pas-sessie?
Uiteraard mag je mensen meenemen bij het uitzoeken van je droomjurk. Let er wel op hoe meer mensen je mee neemt hoe lastiger de beslissing wordt. Wij adviseren om 2 personen mee te nemen, dan blijft het een relaxe en intieme sessie. Maar als je wilt kun je tot maximaal 4 personen mee nemen naar je eerste afspraak. Tip: je kunt ook altijd andere mensen meenemen met het doorpassen!

Moet ik zelf nog iets meenemen tijdens het passen?
Nee, je hoeft niks mee te nemen bij de eerste afspraak. Wij hebben alle accessoires zoals lingerie, schoenen en sieraden.

Ik trouw over een maand al! Kan ik nog bij jullie terecht voor een trouwjurk?
Ja, mocht het niet meer mogelijk zijn om een bepaalde japon te bestellen dan kunnen wij altijd uit voorraad verkopen. De coupeuses zorgen er dan voor dat de japon op jouw figuur wordt versteld.

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor een pas-afspraak?
Wij raden aan om ongeveer 10 tot 6 maanden van te voren te komen passen. Zo heb je alle keus. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook altijd nog andere opties.

Kan ik een staaltje stof, van hetzelfde materiaal als de bruidsjurk die ik heb gekozen, meekrijgen?
Je kunt ten alle tijde vragen aan de adviseuse om een stofstaaltje. Vaak kunnen we dit meteen meegeven. Mochten we het niet op voorraad hebben dan bestellen wij de stof en krijg je een stukje thuis gestuurd.

Kan ik vlakbij jullie zaak parkeren?
Ja. Het is mogelijk om voor onze deur te parkeren in de parkeergarage van het Damsterdiep. Eventueel kan je ook bij het UMCG of de Rademarkt parkeren.

Betalen:

Vragen jullie een aanbetaling?
Xsasa vraagt een aanbetaling van de helft. Deze kan je meteen pinnen of binnen 5 dagen overmaken op de rekening. Mocht je een andere regeling willen dan kunnen we altijd kijken naar een andere passende betalingswijze.

Welke betaalwijzen accepteren jullie?
Creditcards van gerenommeerde creditcard maatschappijen, pin of contant.

Collectie:

Welke bruidsmerken verkopen jullie?
Onze collectie bestaat onder andere uit Rosa Clará, La Sposa (Pronovias), Ladybird, White One (by Pronovias), Creations of Leijten, Sincerity, Sweetheart , Jazz by Modeca, Papillon.

Hebben jullie ook Plus size trouwjurken? 
Ja, Xsasa heeft een uitgebreide collectie Plussize trouwjurken van gerenommeerde merken zoals Ladybird, White One, Bridal Star en Callista.

Zijn de jurken op www.xsasa.nl ook allemaal bij jullie te koop?
Op onze site is een impressie te zien van de jurken die wij in de collectie hebben. Al deze japonnen hebben wij daadwerkelijk in de collectie. Daarnaast zijn er nog veel meer japonnen die niet op de site vermeld staan.

Wisselt de collectie van Xsasa regelmatig?
Xsasa wil altijd de nieuwste collecties in de winkel hebben. We kopen daarom ook elk jaar japonnen in die op dat moment helemaal trendy zijn. Japonnen uit een collectie die we niet meer kunnen nabestellen, gaan in de sale.

Verkopen jullie ook gekleurde jurken?
Ja, bij ons is er veel mogelijk qua kleur en kleurapplicaties. Vaak kunnen modellen in meerdere kleuren worden besteld.

Maten:

Welke maten hebben jullie in de winkel hangen?
Bij Xsasa hebben wij maat 38 t/m 46 hangen.  In ons naastgelegen Bruidsmode Atelier kun je terecht voor maten 46 t/ 60. Daarnaast kunnen we altijd groter of kleiner bestellen. Ook de coupeuses kunnen een japon 1 of 2 maten kleiner of groter maken.

Ik ben zwanger. In welke maat moet ik mijn trouwjurk aanschaffen?
Het ligt er vaak aan hoeveel maanden je zwanger bent als je gaat trouwen. Meestal bestellen wij de jurken sowieso 1 of 2 maten groter, zodat de coupeuse genoeg ruimte heeft om te vermaken.

Prijzen:

Hebben jullie ook wel eens jurken in de uitverkoop?
Bruidsjurken die niet meer nabesteld kunnen worden gaan in de sale. Zo hebben we dan ook het hele jaar door een hoek hangen met japonnen die afgeprijsd zijn tot 70%.

In welke prijsklasse liggen de jurken van Xsasa?
Wij hebben een uitgebreide keuze bruidsjurken in verschillende prijsklassen, vanaf € 1000,- en oplopende tot ca. € 3000,-.

Laagste prijs garantie 
Xsasa biedt een laagste prijsgarantie. Dit houdt in dat als je toch een lagere prijs zou worden aangeboden, bij een andere officiële bruidsdealer voor dezelfde jurk binnen 1 maand na aankoop van de jurk, dat je dan het verschil van ons teruggestort krijgt. Voor meer info klik hier.

Accessoires:

Ik zoek gekleurde schoenen. Kan ik bij jullie terecht?
Ja, Nina Fiarucci heeft in haar collectie een aantal gekleurde schoenen zitten. Mocht je nou een specifieke kleur zoeken dan is dat ook geen probleem. Alle schoenen uit de Rainbow Club en Rainbow Couture collectie kunnen gekleurd worden.

Hebben jullie ook sieraden?
In de winkel verkopen wij speciale bruidssieraden van het merk Abrazi en Dequino. Zie ook onze Xsasashop.

Kan ik bij jullie terecht voor lingerie?
Ja, wij verkopen verschillende torseletten en BH’s die uitermate geschikt zijn onder een trouwjurk. We hebben altijd een grote voorraad van het bruidsmerk Poirier in de winkel. De maten van lingerie lopen op tot 70 - 110F.

Hebben jullie ook haaraccessoires?
Ja, in de winkel hebben we verschillende vitrines die vol liggen met haaraccessoires zoals curlies, diadeem, corsages etc. Daarnaast kan je ook kijken op www.Xsasashop.nl en direct online bestellen.

Verkopen jullie trouwschoenen?
Ja, De schoenen die wij verkopen zijn van Elsa Coloured Shoes. Hier vallen de merken Rainbow Club, ELSE en Nina Fiarucci onder.

Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor de accessoires?
Als Xsasa klant (je hebt bij ons jouw trouwjurk aangeschaft) kun je het passen van accessoires afstemmen met één van onze stylistes tijdens je pasafspraak.

Heb jij je trouwjurk elders aangeschaft, maar wil je toch graag accessoires bekijken/passen dan kan dat op een moment dat er geen afspraken staan ingepland en er een verkoopster beschikbaar is. Aangezien wij dit van tevoren moeilijk kunnen inschatten en het niet mogelijk is om, uitsluitend voor accessoires, een afspraak te maken is het daarom raadzaam om van tevoren even te bellen en te informeren wanneer dit het beste zou kunnen. 

Hebben jullie ook een onlineshop?
Ja, www.xsasashop.nl. Hierop vind je alle schoenen, haaraccessoires, sluiers etc.

Doorpassen:

Wanneer kan ik doorpassen
Zodra jouw jurk binnen is wordt contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak voor je 1e doorpas. In verband met de beschikbaarheid van onze coupeuses vindt doorpassen door de week plaats. We proberen dan uiteraard zoveel mogelijk rekening te houden met een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Kan ik komen doorpassen als ik nog geen schoenen en lingerie heb?
Jouw jurk wordt afgepast op de lingerie en schoenen die je daadwerkelijk draagt bij de bruiloft. Het is dan ook verstandig om deze aan te schaffen voordat je komt afpassen.

Berekenen jullie ook vermaakkosten?
Ja,voor het vermaken van de japon zijn atelier kosten verschuldigd. De standaard vermaakkosten (innemen/inkorten) varieert en is mede afhankelijk van de bestelde japon, maar liggen veelal tussen de €100,- en €200,-. Het uiteindelijke aantal uren (inclusief doorpassen) dat een coupeuse ermee bezig is, is bepalend. Wil je eventuele extra aanpassingen? Vraag dan de coupeuse bij de 1e doorpas om een indicatie. De atelierkosten dienen te worden afgerekend gelijktijdig met de restantbetaling van de japon. Mocht je zelf een coupeuse willen regelen, dan kan dat natuurlijk, maar laat ons dat wel tijdig weten, zodat wij niet onnodig voor jou inplannen.

Ik wil graag een halter of bandjes aan mijn jurk. Kan dit?
Eigenlijk is bijna alles mogelijk. Een halter of bandjes is dan ook geen probleem.

Hebben jullie een eigen naaiatelier?
Ja, direct naast Xsasa is ons Bruidsmode Atelier gevestigd, waarin ons naaiatelier en de Plus size collectie.

Mijn jurk is binnen kan ik deze tussentijds even komen passen?
We zouden graag iedere bruid nog een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege het aantal bruiden dat wij jaarlijks helpen. We hopen dat je ons kunt vertrouwen dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze 3 maanden voor de trouwdatum bij ons kunt komen doorpassen.